NL EN

Taal Tour: Afrikaanderwijk — Nederlands

Extern Reserveer tickets

De solotentoonstelling van Cihad Caner richt de schijnwerpers op een vergeten hoofdstuk van de Nederlandse geschiedenis: de rellen van 1972 in de Afrikaanderwijk in Rotterdam, waar gastarbeiders het doelwit waren.

Parallel aan zijn tentoonstelling onderzoekt deze rondleiding in de Afrikaanderwijk het koloniale erfgoed dat weerspiegeld wordt in de straatnamen, zoals de Paul Krugerstraat, Pretorialaan en Wapenstraat, die herinneren aan de Anglo-Boer Oorlogen (1899-1902) en sleutelfiguren uit die periode. Deze rondleiding laat zien hoe deze historische gebeurtenissen kruisen met de huidige strijd van gentrificatie in deze buurt.

Rondleidingen worden een of twee keer per maand aangeboden in de talen die door de buurtbewoners worden gesproken - Turks, Nederlands, Engels, Marokkaans-Arabisch (Darija) en Papiamentu. Op zaterdag 12 oktober om 14.00 uur begint onze art mediator, Gino van Weenen, de serie met een Nederlandstalige rondleiding. Deze begint op de kruising van de Maashaven Oostzijde en de Putselaan.

Deze tour is ontwikkeld door Hannah Dawn Henderson en Cihad Caner, die een uitgeschreven versie hebben gemaakt die je zowel in Cihad's tentoonstelling als online kunt bekijken. Bezoek onze website voor regelmatige updates over deze rondleidingen en andere activiteiten.

Tickets voor 6 euro zijn verkrijgbaar via bovenstaande link en zijn inclusief toegang tot de tentoonstellingen in Kunstinstituut Melly.

Link naar de locatie van het startpunt.

Deelnemers

Curators

Verwante items

back