NL EN

Openingsweekend Dag 1

Live Gratis toegang

Welkom tijdens het openingsweekend!

Kom naar Kunstinstituut Melly tijdens het feestelijke openingsweekend en vier met ons de inauguratie van zes nieuwe tentoonstellingen. Dit is een uitgelezen kans om nieuwe en opnieuw geconfigureerde werken van lokale en internationale kunstenaars te zien en inspirerende gesprekken bij te wonen. Ook zullen we een nieuwe editie van Tools for Conviviality openen in MELLY café, boekwinkel en event ruimte op de begane grond, gemaakt in samenwerking met onze nieuwe buren, Hiphophuis.

Openingsavond op vrijdag 20 september 2024

18:00 - 21:00 uur
De tentoonstellingen worden geopend voor het publiek op vrijdag 20 september. Rond 19:00 uur, zal onze directeur, Gabi Ngcobo, haar programma en de aanwezige kunstenaars introduceren. Van 19:00 tot 22:00 organiseren we samen met onze nieuwe buren, Hiphophuis, een RollerSkate Jam.

Ons speciale openingsweekend gaat verder op zaterdag 21 september. Bezoek deze pagina voor meer details!

————————

Pickup Notes

Pickup Notes is een groepstentoonstelling met werk van Liz Johnson Artur, Madiha Sikander en Zara Julius. De titel verwijst naar noten die voorkomen vóór de eerste downbeat van een muziekstuk. Pickup Notes creëren een gevoel van beweging en anticipatie en worden gebruikt om een toon te zetten in ritmische golven in een muziekstuk. Liz zal een serie van cyanotype afdrukken laten zien uit haar Black Balloon Archive dat ze in een periode van 30 jaar heeft samengesteld. Madiha presenteert Majmuā, een groot “gordijn” gemaakt van kruidnagels, kralen en monofilamenten en Zara presenteert een video getiteld Maroon Time.

First Double 1 & 2

Vijf solotentoonstellingen onder de titel First Double 1 & 2 tonen soloprojecten van Cihad Caner, Jabu Arnell, Luana Vitra, Nolan Oswald Dennis en Sara Sejin Chang (Sara van der Heide). Deze tentoonstellingen zijn tot en met zondag 27 april 2025 te zien op drie verdiepingen in Kunstinstituut Melly.

Cihad Caner, (Re)membering the riots in Afrikaanderwijk in 1972 or guest, host, ghos-ti

Jabu Arnell, Turn off the Lights: Disco Ball #13 A Kind of Black

Luana Vitra, The beads of my rosary are artillery bullets

Nolan Oswald Dennis, geo-logics

Sara Sejin Chang (Sara van der Heide), Dismemberment

————————

Tools for Conviviality: Common Ground

De tweede editie van de serie Tools for Conviviality is een vervolg op onze voortdurende inspanningen om het MELLY café, boekwinkel, eventruimte op de begane grond te transformeren in een dynamische omgeving die het publiek betrekt door middel van verschillende vormen van publiek engagement zoals onder meer; samenkomen, lezen, luisteren, dansen, converseren en genieten van versnaperingen. Voor deze editie werken we samen met het Hiphophuis, onze nieuwe buren. Deze samenwerking is tot stand gekomen via een werkgroep bestaande uit leden van beide instellingen, waarbij de discussies zich concentreerden rond het thema 'common ground'.

De samenwerking richt zich op gedeelde belangen en hoe deze kunnen worden benut om een ruimte te creëren die de gemeenschappen van zowel Kunstinstituut Melly als Hiphophuis verwelkomt en betrekt, terwijl Hiphophuis terzijde wordt gestaan om zowel in het gebouw als in de wijk Cool te 'landen'. De nieuwe omgeving van MELLY bevat bijdragen van Dimitri Madimin, Lara Silva Santos, Thato Toeba en Philip Powell. Gedurende 12 maanden wordt de ruimte geactiveerd met een serie programma's in samenwerking met culturele werkers uit Rotterdam en daarbuiten.

Deelnemers

Curators

Netwerk

Series

back