NL EN

Opening van de tentoonstellingen bij Witte de With

Witte de With nodigt je uit voor de opening van onze nieuwe tentoonstellingen, wees welkom op donderdag 26 januari tussen 17:00 en 20:00 uur.

Eric Baudelaire — The Music of Ramón Raquello and his Orchestra

The Music of Ramón Raquello and his Orchestra is de grootste monografische presentatie van het werk van Eric Baudelaire (1973) tot nu toe, waarin ook zijn nieuwste speelfilm Also Known As Jihadi (2017) te zien is. Uit het oeuvre van Baudelaire spreekt zijn interesse in de wijze waarop kwesties als radicalisering en geweld door of tegen de staat overgebracht worden via film en fotografie. De tentoonstelling omspant meer dan tien jaar aan installaties, prints, fotografie en films, en volgt Baudelaires aanhoudende zoektocht naar een treffende verbeelding van de vaak rampzalige complexiteit van de hedendaagse werkelijkheid. De tentoonstelling is gebaseerd op het begrip ‘terugkeer’, een leimotief in Baudelaires werk. Door herhaling van vorm en verhaal en het steeds opnieuw bezoeken van plaatsen, wordt de geschiedenis als een cyclus geïnterpreteerd.

Klik hier voor meer informatie.

Laure Prouvost — the wet wet wanderer

the wet wet wanderer, een nieuw werk van Laure Prouvost, vertrekt vanuit een passage uit haar magnum opus, de speelfilm The Wanderer (2012). Deze film is een vertaling van kunstenaar Rory Macbeths misvertaling van een originele Duitse tekst van Kafka, die hij onder handen nam zonder kennis van het Duits of zelfs maar een woordenboek. In het gedeelte ‘wet sequence’ (natte reeks) volgen we de ontwikkeling van Gregor, een gekwelde schrijver die zijn papier bekladt met inktvisinkt; een roman is in de maak, een brein ontrafelt zich, tijd loopt vast, dijt uit en gaat over de kop.

Om 17:30 uur verzorgen Laure Prouvost en curator Natasha Hoare op de begane grond een introductie van the wet wet wanderer.

Klik hier voor meer informatie.

Rotterdam Cultural Histories #10: Naum Gabo

De titelloze sculptuur van de Russisch-Amerikaanse Naum Gabo (1890 – 1977) op de Rotterdamse Coolsingel is het grootste constructivistische kunstwerk dat ooit in 
de openbare ruimte is geplaatst. ‘Het ding’ of ‘de gestileerde bloem’ zoals het werk van 26 meter hoog en 40.000 kilo zwaar ook wel wordt genoemd, was indertijd hét icoon van moderniteit op de moderne Coolsingel.

Klik hier voor meer informatie.

Deelnemers

Verwante items

back