NL EN

MELLY: Tools for Conviviality

De tweede editie van Tools for Conviviality zet ons voortdurende werk voort om de boekhandel, het café en de event space te transformeren in een levendige omgeving die mensen uitnodigt om samen te komen, te lezen, te luisteren, te dansen, te praten en met elkaar te eten. Ontwikkeld in samenwerking met onze nieuwe buren, Hiphophuis, richt deze editie zich op het creëren van 'common ground'.

Een uiting van deze gemeenschappelijke ruimte is onze gedeelde interesse in geluid. De ruimte bevat een collectie van 5.000 vinylplaten, ondergebracht in op maat gemaakt meubilair ontworpen door de Amsterdamse kunstenaar Dimitri Madimin. Deze collectie, die wordt beheerd door Dimitri en de Rotterdamse programmeur Philip Powell, dient als basis voor verhalen, sonische lezingen onder leiding van DJ's en bijeenkomsten van de gemeenschap, waarbij geluid wordt geïntegreerd in het dagelijkse ritme van de ruimte.

Met de wens om een meer gastvrije, levendige sfeer te creëren, wordt de ruimte getransformeerd door zorgvuldig geselecteerd tweedehands meubilair in plaats van nieuw geproduceerde stukken; alle meubels komen naar MELLY met hun eigen achtergrond en verhalen. De Amsterdamse kunstenaar Thato Toeba leidt deze inspanning en selecteert meubels en objecten als onderdeel van hun artistieke bijdrage. Hun aanpak verandert Melly in een huiskameromgeving en nodigt gastheren uit om de opstelling gedurende de tentoonstellingen naar eigen inzicht te veranderen. Naast deze items creëert Thato een op maat gemaakte console voor de gecureerde vinylselecties, die zij benaderen als een driedimensionale collage.

Daarnaast heeft de in Den Haag gevestigde kunstenaar en grafisch ontwerper Lara Silva Santos een nieuwe visuele identiteit voor de ruimte ontwikkeld. Haar ontwerp, gebaseerd op feedback van onze medewerkers en onze bezoekers, richt zich op de praktische behoeften zoals navigatie en communicatie en reflecteert de gemeenschappelijke waarden van Hiphophuis en Kunstinstituut Melly.

Curators

Netwerk

Series

back