NL EN

Zes Nieuwe Tentoonstellingen Openen op Vrijdag 20 September 2024 bij Kunstinstituut Melly

Op vrijdag 20 september luidt Kunstinstituut Melly een nieuw seizoen van tentoonstellingen in, met improvisatie als doorlopend conceptueel kader. Dit is het eerste programma van Gabi Ngcobo als directeur van Kunstinstituut Melly.

Het instituut presenteert vijf solotentoonstellingen met als titel First Double 1 & 2 met de volgende kunstenaars: Cihad Caner (Turkije) (gevestigd in Rotterdam), Jabu Arnell (St. Maarten/Nederland), Luana Vitra (Brazilië), Nolan Oswald Dennis (Zuid-Afrika), en Sara Sejin Chang (Sara van der Heide) (Nederland/Zuid-Korea). Daarnaast tonen we een groepstentoonstelling onder de naam Pickup Notes met werken van: Liz Johnson Artur (Verenigd Koninkrijk), Madiha Sikander (Pakistan/Canada), en Zara Julius (Zuid-Afrika). Deze tentoonstellingen vinden plaats op alle drie de verdiepingen van Kunstinstituut Melly, en zijn te zien tot en met zondag 27 april 2025.

De nieuwe tentoonstellingen die openen in september geven eveneens het startschot voor educatieve initiatieven en nieuwe samenwerkingen. Belangrijke thema's zijn onder andere een focus op tekenen in de ruimste zin van het woord, sonische culturen (geluid en muziek), historische banden tussen Zuid-Afrika en Nederland en het creëren van "contactzones" die verbinding, onverwachte ontmoetingen en inzichten bevorderen. Aan het programma ligt een benadering ten grondslag die meer waarde hecht aan het proces dan aan de bestemming, aan collectief leren, aan samenwerking en aan de wens om in te gaan op hoe we reageren op geopolitieke eisen en tegelijkertijd voor te stellen dat een andere orde noodzakelijk is.

De ruimte op de begane grond, MELLY, zal een transformatie ondergaan in samenwerking met Hiphophuis, onze nieuwe buren. Ook zullen we de zesde editie van ons CLIP (Collectief Leren in de Praktijk) programma lanceren.

We nodigen je van harte uit om deze evenementen die in het hele gebouw plaatsvinden bij te wonen, die de toon zetten van een spannend nieuw programma dat dient als "prelude" voor komende initiatieven en tentoonstellingen in Kunstinstituut Melly. We kijken vol verwachting uit naar de mogelijkheden die dit nieuwe hoofdstuk zal brengen en heten iedereen van harte welkom op onze opening, die het hele weekend duurt en begint op vrijdag 20 september om 18.00 uur.

Curators

Netwerk

back